Cozonac cu cremă din nucă, cacao, zahăr, albușuri, rom și lapte – Nu te poți opri la o singură felie, este mult prea bun

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 14 g drojdie uscată
  • 250 g zahăr
  • 350 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1.1 kg făină
  • 1/2 linguriță sare
  • coajă de lămâie

Ingrediente cremă de nucă:

  • 300 g miez de nucă
  • 5 linguri cacao
  • 150 g zahăr
  • 2 albușuri de ou
  • esență de rom
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele menționate anterior. Frământăm bine până când obținem un aluat moale și pufos.

2. Pentru umplutură, așezăm miezul de nucă într-un bol. Adăugăm zahărul, pudra de cacao, albușul de ou bătut, laptele fierbinte și amestecăm totul foarte bine.

3. Din aluatul obținut, întindem 4 foi subțiri. Le tapetăm cu umplutura pregătită și formăm 4 rulouri.

4. Împletim rulourile 2 câte 2 și formăm 2 cozonaci, pe care îl așezăm în tava de copt.

5. Tapetăm cozonacii cu ou și îi lăsăm la crescut 30 de minute. Îi coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...